Buďte v obraze

Realitní služby, development a investment vyžadují nejvyšší odbornost. Rádi se s Vámi podělíme o naše názory a zkušenosti.

Inflace je nejvyšší za posledních 14 let. Uložte své finance v nemovitostech, aby neztrácely svou hodnotu!

ČSÚ zveřejnil jak se dále zvyšují ceny. Inflace - zvýšení cen - je nyní 4,1%, což je nejvíce od roku 2008. Nyní je proto ideální čas na investice do nemovitostí, jelikož vám nemovitost udrží cenu vašich financí nebo je dokonce zhodnotí!

Pavla Šedivá, vedoucí oddělení statistiky spotřebitelských cen ČSÚ nedávno prohlásila: „Spotřebitelské ceny vzrostly v srpnu oproti červenci o 0,7 procenta a svůj meziroční růst zrychlily na 4,1 procenta, což je nejvíce od listopadu 2008. Na tomto vývoji se podílely jak ceny zboží, tak ceny služeb z téměř všech oddílů spotřebního koše. Ceny zboží se oproti loňskému srpnu zvýšily o 3,6 procenta a ceny služeb o téměř pět procent.”

(zdroj: Seznam Zprávy)

Tímto se ale pravděpodobně růst inflace nezastaví. Ekonom Lukáš Kovanda predikuje, že konce letošního roku se ještě výrazně zvýší a dosáhne až pěti procent. Na druhou stranu Aleš Michl, člen bankovní rady ČNB, tvrdí, že současná situace je pouze dočasná.

Pokud tedy chcete, aby vaše finance neztrácely hodnotu a kupní sílu, tak je nejvyšší čas investovat. Ať už do nemovitostí, nebo jiných aktiv.

V článku na Seznam Zprávy mají interaktivní graf, který vám ukáže jak moc se znehodnocují vaše úspory v průběhu let. (https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ceny-rostou-nejrychleji-za-13-let-o-41-procenta-174302)

24. září 2021

Newsletter

Nejnovější nabídkydo Vašeho e-mailu

Každý měsíc Vás budeme informovat o nejnovějších nemovitostech v naší nabídce.