Buďte v obraze

Realitní služby, development a investment vyžadují nejvyšší odbornost. Rádi se s Vámi podělíme o naše názory a zkušenosti.

Index nemovitostí - Jak se mění zájem o reality?

Index nemovitostí Seznam Zpráv zobrazuje poptávku po nemovitostech k bydlení na největším českém realitním webu Sreality.cz. Sleduje počet unikátních uživatelů, kteří alespoň jednou za daný týden vyhledali inzerát, jenž se týká nemovitostí na bydlení: na prodej bytů, rodinných domů a stavebních parcel. Číslo vyjadřuje, jak se v procentech meziročně změnil celkový zájem o zmíněné reality. V současné době se N = 1,4. (Seznam Zprávy, 2021)  

Začátkem roku 2020, byl zájem lidí o nemovitostí v meziročním srovnání nižší. To se však změnilo příchodem pandemie a s tím souvisejícími opatřeními, kdy lidé měli více času sledovat realitní portály. Trend růstu trvá až do dnes, ačkoliv v posledních týdnech hodnota poměrně výrazně klesla, což může být důsledkem rozvolňujících se koronavirových opatření. Aktuálně je index nemovitostí na hodnotě 1,4.

Zdroje

Zdroj:

Kubalíková, N. (2020, July 17). Index nemovitostí: Trend pokračuje. Než koupit dům, raději stavět na své parcele. Seznam Zprávy. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/index-nemovitosti-zajem-o-vlastni-bydleni-je-vetsi-nez-pred-rokem-111784

14. červen 2021

Newsletter

Nejnovější nabídkydo Vašeho e-mailu

Každý měsíc Vás budeme informovat o nejnovějších nemovitostech v naší nabídce.